Smanjivanje grudi

Redukcijska mamoplastika ili smanjivanje grudi kirurški je zahvat kojim se smanjuje volumen dojki pri čemu se one podižu i dovode u ljepši položaj.

Velike grudi ponekad predstavljaju ozbiljan zdravstveni i funkcionalni problem jer opterećuju kralježnicu i leđa. Zahvat redukcije dojki uključuje odstranjivanje viška kože i tkiva dojki kako bi se oblikovale grudi i kako bi veličinom i oblikom bile proporcionalne s ostatkom tijela. Načini smanjivanja dojki kreću se od minimalno invazivnog pristupa-liposukcijom do kompliciranih kirurških korekcija kod izrazito velikih grudi.

Operacijski zahvat izvodi se u općoj anesteziji i traje dva do tri sata. Postoji više tehnika smanjivanja grudi, a odluka koja će biti najprikladnija ovisi ponajviše o veličini dojki i udaljenosti bradavica od jugularne brazde.

Ginekomastija je benigno povećanje muških grudi koje nastaje kao rezultat hipertrofije ili povećanja žljezdanog parenhima dojke i nakupljanja depozita potkožnog masnog tkiva. Statistički, jedan od tri muškarca koji su mlađi od 40 godina pati od određenog stupnja ginekomastije, a iznad pedesete godine života gotovo polovina muškaraca ima povećane grudi.

Operacijski zahvat smanjenja muških grudi izvodi se u općoj anesteziji i traje oko dva sata.

Nazovite nas

Imate pitanje? Nazovite nas

+385 1 200 80 88

001 234 56 78

Have any questions?
Call us now!